Mikulásné kézműves kuckója

és játszóháza november 20-től december 23-ig

Különleges Mikulás- és karácsonyváró program tele meglepetéssel, jókedvvel, szeretettel. Lepd meg vele gyermekedet, kollégáid csemetéit!

Mrs. Mikulás nem Mrs. Columbo, hisz vele személyesen is találkozhatsz…

– céges évvégi összejöveteleken
– gyerekzsúrokon
– Mikulás-rendezvényeken
– kézműves foglalkozásokon,
– családi napközikben
– játszóházakban
– ahova csak meghívod.

Képzeld el, ahogy egy céges rendezvényen, játszóházban tíz-húsz csemete várakozik a Mikulásra. A szülők beszélgetnek, vagy épp még tanácskoznak. Közben a gyerkőcök unatkoznak, esetleg felforgatják a házat. Ideges lesz a főnök, a szülő, mindenki, és az örömteli várakozás helyett mindenki feszült lesz.

Ám, ha megjelenik Mikulásné, és különféle színes programokkal leköti az áhítattal készülődő lurkókat. Kézműves foglalkozás tart, ami alatt a gyerekekkel
– ünnepi díszeket
– gipszfigurákat
– hűtőmágneseket
– üvegmatricát készít
– színez
– verset, éneket tanít, mesél
– csillámtetovál
– arcfestéssel örvendeztet meg kicsiket és nagyokat
– mézeskalácsot süt, díszít.

A hangulat pedig tényleg fantasztikus lesz.

Hogy kicsoda Mikulásné? Most leleplezzük!
Feljegyzések már az 1850-es években említik. Általában ősz vagy vörös hajúként ábrázolják, szívesen süt-főz, kedves, türelmes, és sokat segít a Mikulásnak. Nem egyszer ő mentette meg az ünnepet.
A Mikulásvilág csapatába remek kézügyességgel rendelkező, többnyire anyukák vállalják a különleges szerepet. Akár beöltözve, akár civilként is megjelennek a rendezvényeken, de akár otthoni zsúron is. Türelmesek, segítőkészek, értenek a gyerekek nyelvén.