A Mikulás mellett gyermekeidet, családtagjaidat, barátaidat is meglepheted süteménnyel a szép decemberi ünnepen. Íme néhány ötlet, amelynek minden édesszájú örül.

mikulássütiMikulás linzerből
Készíts hagyományos linzert, majd háromféle cukormázat. A fehér legyen a szakálla és a bajsza, a piros a sapkája, a rózsaszín pedig az arca. Még néhány cukorgyöngyre lesz szükséged.

szívecskés mikulásSzívecskés Mikulás
Készíts szív alakú mézeskalácsot! Cukormázból formázz szakállat és sapkát, cukorkákból ragassz szemet és orrot .

hohoho
Mikulás fondantból
Talán a legegyszerűbb megoldás. Szükséged van színes fondantokra, az alapot készítsd el kör alakú kiszúróval. Majd erre formázz betűket vagy az ünnephez kapcsolódó figurákat.

mikulás mézeskalácsból

Mikulás és barátai mézeskalácsból
Vedd elő hagyományos mézeskalács receptedet, szerezz be mikulásos kiszúrókat. Esetleg készíthetsz is sablonokat. Majd azokat vágd körbe. Sütés után  már csak a díszítéssel kell megbirkóznod. A mázhoz keverhetünk szörpöt is színezőanyagként.

 

mikulás eperből

Mikulás eperből
Már télen is hozzájuthatunk az eperhez, ám így is különlegességnek számít. A képen látható módon vágd ketté a gyümölcsöt, és nyomj rá tejszínt!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .