Itt a forró italok időszaka. Nincs is kellemesebb, mint egy bögre forralt bor, tea, kakaó, kávé vagy forró csoki. Íme, egy nagyszerű recept, hogy otthon is elkészíthesd az imádott italt. Egy persze kicsit „mikulásítottuk”.

Forró csoki hozzávalók
250 ml tejszín
50 ml tej
50 g barnacukor (vagy kristálycukor)
100 g 65%-os étcsokoládé
tejszínhab
mikulásbot nyalóka

Elkészítése:
Öntsd egy lábasba a tejszínt, a tejet, a cukrot, és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön forrald fel. Tördeld bele az étcsokoládét, ismét forrald fel, de a kevergetést ne hagyd abba. Ezután  öntsd bögrébe, kancsóba. Fogyasztáskor mindenképp nyomj hozzá tejszínhabot, hogy még finomabb és vágykeltőbb legyen. Díszítsd mikulásbot nyalókával. Egyet akár el is tördelhetsz, és megszórhatod vele a tejszínt.

Plusz tipp: fogyassz mellé kekszet, mályvacukrot.
Felnőttek mentával vagy chilivél még turbózhatnak rajta egy kicsit.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .