Varázsoljunk igazi mikulásvilágot otthonunkba is! November végén már elkezdhetjük a dekorálást. Érdemes lakásunkat, kertünket is ünnepi díszbe öltöztetni. Néhány remek ötlettel és fantáziánk elengedésével könnyen megteremthetjük az alaphangulatot. A díszítéssel pedig még az Őszszakállú is elégedett lesz.

 

dmikulasdeko
Hogy a Mikulás könnyebben megtalálja a házunkat, kezdjük rögtön a kültéri dekorálással. Ha eddig még nem tettük meg, vegyük körbe ablakainkat fényfüzérrel! Megteszi az elmúlt években karácsonyfát díszítő égősor is, nem szükséges ezért újat beszerezni. Számos létrán lakásba mászó őszszakállú figurájával, vagy hahotázó Mikulással találkozhatunk az üzletekben. Ezt a dekorációs kelléket pár ezer Ft-ért beszerezhetjük. Az ablakra még matricát is tehetünk. Most már könnyen, nyom nélkül eltávolíthatóak is kaphatók. Kertünkbe vagy épp az ablakba rénszarvasokat, korcsolyát, szánkót is elhelyezhetünk.

mikuláslap

Szedjük össze az elmúlt években kapott, Mikulást ábrázoló képeslapjainkat. Esetleg gyermekünkkel színeztessünk sablon alapján télapókat. Ezeket tegyük egy parafatáblára. A legjobb helye talán a gyermekszobában lesz.

mikulászokni

Ugyancsak vidám hangulatot teremt mind a felnőttek, mind a gyermekek részére egy-egy mikulászokni-vagy sapka. Ezeket saját kezűleg is elkészíthetjük, de akár meg is vásárolhatjuk. Ha van kandallónk, egyértelműen a közelébe helyezzük el. (De akár egy fából készült változatot kopogtatóként is használhatunk.) Kis amerikai életérzés kerítheti hatalmába az egész családot. Igaz, szinte bárhol jól mutat, még az ablakban is.

mikulásos terítőCseréljük le terítőinket rénszarvasos, krampuszos, télapós mintájúra. Díszítésként tehetünk az asztalra hógömböt. Így akár havat is varázsolhatunk, ha a Mikulás ismét elfelejtené december 6-án megrázni a szakállát. A csemeték biztosan örülnek, ha a szobájukban is lecseréljük a textileket. Ugyancsak domináljanak rajtuk a Mikulás ünnepéhez kapcsolódó figurák.

santagirland

A girlandok egész adventi időszakban feldobják a lakást. Ezeket december 6-hoz közeledve, Mikulás, rénszarvas, krampusz, hópehely figurákból is készíthetjük, saját kezűleg. Számos kézműves oldalon találunk hozzá sablonokat. Vágjuk ki a figurákat színes papírból, és ragasszuk egymás után. Lógassuk le például a lépcső mentén, vagy a szoba falára is tehetjük.

mikulásos faltetoválás

Nagy divat a faltetoválás. Akár erre specializálódott üzletekben, akár webshopokban bő kínálatból válogathatunk. Számos mikulásos, rénszarvasos, havas változat létezik. Igazi mesevilágot készíthetünk belőlük. A matricák rendkívül praktikusak, hisz öntapadósak. Bárki könnyedén felragaszthatja. Előnye, hogy utána nyom nélkül eltávolíthatjuk a falról.

mikulás gyertyatartó

Mikulásos, hóemberes gyertyatartók, sütemények, kisebb csokifigurák is lehetnek dekorációnk alapjai, csak engedjük el bátran a fantáziánkat!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .