telapofilm

A hosszú szakállú, piros ruhás ajándékhozó időről időre megihleti a filmkészítőket. Vidám, elgondolkodtató, szomorú és „bunyós” történet is jócskán született az elmúlt évtizedekben. Szerkesztőségünk kedvenceit gyűjtöttük egy csokorba.

Polar Expressz
Vajon hány gyermek töpreng jelenleg is azon, hogy van-e Mikulás? E történet 10 éves szereplője is megkérdőjelezi az őszszakállú létezését, és a karácsonyban sem biztos. Állítja hogy minden mögött a szülők, állnak. Mígnem eljön a titokzatos vonat egy kedves sofőrrel, és megmutatja, hogy a Mikulás és a karácsony létezik, csak hinni kell benne.

 

Az igazi Mikulás
Nekünk, magyaroknak is megvan a saját kis történetünk, melyet Gárdos Péter vitt filmvászonra. Misu, a félresiklott életű bárzongorista elvállalja egy áruházban a reklám-mikulás szerepét. Épp akkor, amikor Liza megszökik egy gyermekotthonból. Ennek oka, hogy anyukája még régebben megígérte, hogy amikor 8 esztendős lesz, biciklit kap a Mikulástól. A kislány próbálja beváltatni az egykori ígéretet. A főbb szerepekben Cserhalmi Györgyöt, Szilasi Blankát, Csányi Sándort, Csákányi Eszter és rengeteg más kedvelt hazai színészt láthatunk.

Rudolf, a rénszarvas
Nincs Mikulás segítők nélkül! A rénszarvasok hosszú ideje hű támogatói a megfáradt ajándékhozónak. A történet a piros orral született és sokat csúfolt rénszarvas, Rudolf tetteiről szól. Többek között a róka és a jegesmaci segítségével legyőzi, sőt jószívűvé változtatja a Mikulás ősi ellenségét, Viharellát. Hóvihar miatt pedig csak ő vezethette a Mikulás szánhúzóit, mivel sokat csúfolt orra messzire világít. A karácsonyt így megmentette, végül pedig hős lett.

Télapu
A sort nálunk Tim Allen télapós sorozata zárja. Minden gyerek álma hogy az Ő apukája legyen a Mikulás. Amikor Charlienek valóra válik az álma, foggal-körömmel kell küzdenie, hogy apja vállalja a munkát, ezzel megőrizve a karácsonyt a gyerekeknek, és saját fiának.


Tapló télapó
Angelina Jolie exférje kitett magáért, Billy Bob Thornton, aki minden év karácsonyán áruházi Mikulásnak öltözik. Azonban ez csak álca, hiszen egy tolvaj van a köpeny alatt, aki manónak öltözött társával, minden évben kifosztják az áruház széfét. Ami ezúttal nem megy zökkenőmentesen, épphogy meglépnek a zsákmánnyal, máris a nyomukba erednek az áruházi detektívek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .