A legendák szerint a Mikulás ajándékokkal teli szánját 9 rénszarvas húzza, olykor bizony repülnek is a sötét éjszakában.

Az 1930-as években tűnt fel Rudolf, a leghíresebb rénszarvas. Utolsóként ő csatlakozott az ősszakállú csapatához. Az Északi-sarkon született sok-sok évvel ezelőtt. Ő a Mikulás leghíresebb rénszarvasa.
Amikor Rudolf kicsi volt, nem játszhatott a többiekkel, mert kiközösítették piros orra miatt. Mivel ez nagyon szomorúvá tette, számtalan dolgot megpróbált, hogy olyan legyen, mint a többiek.

Az egyik ünnepen nagy, vastag köd keletkezett az Északi-sarkon, semmit sem lehetett látni. A Mikulás már gondolatban feladta, hogy felkeresi a gyerekeket. Ekkor jött rá, hogy Rudolf az orrával irányíthatja őt, és utat mutathat. Így mindenki megkapta az ajándékot. Ezt követően mindig Rudolf vezette a rénszarvascsapatot. Annyira híres lett, hogy történetét megfilmesítették, játékokon, plüss figurákon is megcsodálhatjuk.

Comet – Üstökös
Cupid – Íjas
Vixen – Csillag
Dancer – Táncos
Prancer – Pompás
Blitzen – Villám
Dasher – Táltos
Donder – Ágas
és természetesen 1935 óta
Red Rudolph – Rudolf, a piros orrú

renszarvasok

Üstökös
A  Blorouis – üstökös után kapta a nevét. Abban az időben ez vezette a csapatot a sötét és ködös éjszakán. Már az iskolában is kitűnő tanuló volt, a Mikulás igazi támaszának számított. Néha nagyon makacs, de erős. Különleges vezetői képességekkel rendelkezik, mindig a problémára összpontosít.

Íjas
Nagyon szerethető figura, akinek  óriási szeretetéhsége van. Sok rénszarvaspárt hozott össze. Üstökös méltó társa, hosszú ideig húzták egymás mellett a szánt. Néha extra ölelést igényel. Ugyanakkor terhelhető. Finoman irányítja a csapatot, és nagyon bátor.

Csillag
Szépsége miatt messze földön híres. Íjasba szerelmes. Mindig lehet rá számítani, kitartó, és szinte soha nem fárad el. Kedvezőtlen időjárási feltételek között is helyt tud állni. Nagyon játékos, de sokat tesz azért, hogy az ajándékok időben megérkezzenek a gyerekekhez. Tisztaságmániájáról is híres.

Táncos
Nem nehéz kitalálni, hogy nevét azért kapta, mert sokat táncol. A mai napig szórakoztatja Mikulást és csapatát. Nagyon sportos, ezért könnyedén végzi a munkát. Rendkívül gyors, és könnyedén kikerüli az akadályokat. Nagyon kecses és elegáns.

Pompás
Viszonylag kevesen tudják, hogy Táncos ikertestvére. Nem sok bennük a hasonlóság. Testtartása tökéletes, élmény nézni, ahogy a hóban vágtázik. Igazi csapatjátékos, aki keményen dolgozik azért, hogy időben megérkezzenek az ajándékok. Szívesen mókázik és bújócskázik.

Villám
Amikor a Mikulás meglátta focizni, akkor adta neki ezt a nevet. A svájci Alpokban nőtt fel. A Mikulás csapatának egyik legagresszívebb tagja. Ő az őszszakállú iránytűje. Legtöbbször Villám vezeti ki a rénszarvascsapatot a nagy viharból. Nagy szíve is sokszor a segítségére van.

Táltos
A Mikulás legelső csapatának is a tagja volt. Több mint 2000 éve számíthatnak rá a gyerekek. Már kölyökként is mindig versenyezni akart.  Nagyon komolyan veszi a munkáját. Rendkívül jól öltözött. Még filmes karrierjét is feladta a Mikulás miatt. Ám így is híressé vált. Ő a világ legjobban repülő rénszarvasa.

Ágas
Csak néha jelenik meg a régi írásokban, így róla viszonylag keveset tudunk. Nevét szép agancsáról kapta. Nagyon büszke állat, de nem beképzelt. Bízik a saját képességeiben. Az egyik legerősebb és legelismertebb tagja a Mikulás csapatában. Ügyel a többiek étkezésére.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .