Csendesen szállingózik a hó, gyönyörűen megül a fenyőkön, miközben titokzatos sarki félhomály csillogtatja az ágaikat, az emberek körül rénszarvasok sétálgatnak az átlag -20 fokos hidegben. Ez Lappföld, a Mikulás igazi otthona, a sarkkörön. Egy olyan hely, aminek természeti szépsége, varázslatos hangulata lélegzetelállító. Lappföld fővárosa, Rovaniemi számos látnivalóval várja a látogatókat. A leghíresebb nevezetesség egyértelműen a Mikulás otthona és műhelye.

A repülőtérre a világ minden tájára érkeznek járatok, tele sok kíváncsiskodó kisgyermekkel, és szüleikkel. A legtöbben énekelnek, rajzokat, levelet szorongatnak.

A titokzatos Lappföldön az „igazi” Mikulás, Joulupukki a feleségével, valamint manókkal, rénszarvasokkal és egyéb állatokkal él. Már nem is tud visszaemlékezni arra, hogy mióta. Mintegy fél évszázada fogad látogatókat, és bárkinek megmutatja a hivatalát. Ide az év minden napján érkezik vendégsereg. Ez egy olyan hely, ahol akár a leféltettebb álmunk is valóra válhat.

sanrh6

Egy hangulatos erdei kunyhóban találkozhatnak az érdeklődők az őszszakállúval. Dalolhatnak neki, ő pedig mindenki kívánságait meghallgatja, sőt, ajándékokkal is kedveskedik. A közös fotó is természetes momentuma a kirándulásnak. A kíváncsiskodók arról ugyancsak meggyőződhetnek, hogy a Mikulás postázó üzemében nagy munka folyik ilyenkor. Joulupukkihoz évente mintegy 700.000 levél érkezik a világ 200 országából.  A kicsik kézműveskedhetnek: díszeket készíthetnek, mézeskalácsot süthetnek. A Karácsony Házban a látogatók egyedülálló ünnepi kiállítást vehetnek szemügyre. Bárki megismerkedhet a világ számos országának több évszázados karácsonyi szokásaival, Joulupukki életével és munkásságával.

 

rénszarvasszán

A hó és a jég birodalmában további kalandok várnak a kirándulókra. Bárki kipróbálhatja a valódi rénszarvas- vagy motoros szánt, de akár husky-túrán is részt vehet. Több üzletben szerezhetőek be a valódi lappföldi ajándékok. Itt nem nehéz megalapozni az ünnepi hangulatot.

Fotó forrása: http://www.santaclausvillage.info/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .